Studiu de piață – Situația companiilor Românești

Creditinfo România a efectuat o analiză bazată pe un studiu de piață realizat pe un eșantion de mai bine de 3000 de companii. În urma analizei am constat cifre alarmante cu privire la clienții ce au întârzieri la plată facturilor în funcție de vechimea companiei intervievată. Mai jos puteți regăsi un sumar al rezultatelor, dar și analiza completă în PDF-ul din partea de jos a paginii.

Cu cât o societate este mai veche cu atât are probleme mai mari cu clienții. O societate nou înființată are foarte rar probleme cu clienții rău platnici.
  100% din societățiile mai noi de 2 ani au doar în cazuri excepționale clienți cu întârzieri la plată;
Peste 50% dintre societățile mai vechi de 10 ani au deseori clienți cu întârzieri de plată;
1 din 10 societățile cu o vechime mai mare de 10 ani ajung în situația de a avea toți clienții cu întârzieri la plată.

10% dintre companiile cu vechimea între 5 și 10 ani nu cunosc numărul de facturi emise.
Cum era de așteptat, numărul de facturi emise de o companie într-o lună, crește odată cu trecerea numărului de ani petrecuți de aceasta pe piață.

Când este nevoită să afle informații despre potențialii colaboratori, 25% dintre companiile cu venituri mari (peste 50 milioane lei) colaborează cu furnizorii specializați în furnizarea informațiilor despre companii . La polul opus, doar 10% dintre companiile cu venituri scăzute (sub 5 milioane lei) colaborează cu acest tip de firme.

Piața externă este greu accesibilă microîntreprinderilor, 81% dintre acestea activând aproape exclusiv pe piața internă. Ponderea companiilor care activează doar în mediul intern scade pe măsură ce companiile participante la sondaj cresc ca număr de angajați.

Astfel, 72% dintre companiile mici, 39% dintre cele mijlocii și 22% dintre cele mari activează doar în mediul intern.

25% dintre companiile cu venituri de peste 50 milioane lei anulează limita de credit, întrerupând practic colaborarea, acționând activ în vederea colectării datoriilor.
La polul opus, doar 7% dintre companiile cu venituri mai mici de 5 milioane lei operează în același mod. 70% dintre companiile cu venituri mai mici de 5 milioane lei așteaptă plata sau activează pe cont propriu în vederea colectării datoriilor.

 

Creditinfo Romania - Bucuresti, Sector 2, Bulevardul Dacia 153-155, Dacia Business Center
+40 742 835 201 info@creditinforomania.ro
Developed by Obscural